top of page
voorbeeld sealstickers-hop_edited.png

re•spirit

re•spirit zijn circulaire destillaten gemaakt van waardevolle grondstoffen die anders verloren waren gegaan. Hergebruik van deze grondstoffen gaat verspilling tegen en hierdoor wordt de milieubelasting op een unieke manier verminderd. 

Iedere (Bad) Batch van deze re•spirit wordt vormgegeven door creatief vakmanschap, waarbij telkens weer iets nieuws en verrassends ontstaat. Bij het openen van de fles maakt de ware spirit of geest zich pas bekend.

re•spirit staat bij ons ook voor de energie om samen te werken aan een duurzame samenleving.

voorbeeld sticker-hop.png

Ontdek onze collectie

202407162054_JVB_2714-Edit.jpg

200 bottles

2024/001 Bier

Deze eerste re•spirit cocktailbatch is een destillaat gemaakt uit een blend van bieren met subtiele sinaasappel-tonen uit de regio Utrecht. Tijdens het distilleren zijn sinaasappelschillen toegevoegd, afkomstig van de sinaasappelpersmachine uit de lokale supermarkt. Dit resulteert in een prachtig distillaat, waarin zoveel mogelijk essentiële oliën van de sinaasappels zijn opgenomen.

 

Het resultaat is een unieke mix van licht zoete en zachte bittere tonen, waardoor deze drank perfect geschikt is voor cocktails. De vrijgekomen oliën tillen de smaak en geur van je drankje naar een hoger niveau.

 

Deze batch bevat exclusieve, zelfbedachte cocktailrecepten. Elke ervaring is eenmalig en bijzonder – perfect voor de avontuurlijke cocktailliefhebber.

Lekker bij cocktails en puur.​​​​​​​​

202407162053_JVB_2711-Edit.jpg

12 bottles

2023/003 Peer

Natuurlijke elegantie ontmoet culinaire verfijning in deze unieke respirit, gecreëerd in samenwerking met Restaurant De Hoge Weide in Leidsche Rijn, Utrecht. De kweepeer, doorgaans ondoordringbaar en oneetbaar, ondergaat een bijzondere transformatie bij Bad Batch. Het resultaat is een distillaat met een verleidelijk uitgesproken aroma, doordrenkt met een betoverend zoete kruidigheid. Laat je zintuigen verrassen en geniet van deze zeldzame geest die de essentie van vakmanschap en finesse belichaamt.

Lekker bij kerstgerechten.

202407162054_JVB_2714-Edit.jpg

125 bottles

2023/001 Bier

Deze eerste respirit batch is een subtiele blend gemaakt van verschillende soorten lentebock bieren uit de regio Utrecht. Tijdens het distilleren zijn roze peperkorrels en limoenschillen toegevoegd. Het geeft dit destillaatresultaat een fris-fruitige en lichtpittige afdronk. respirit batch 2023/001 geeft hiermee kleur aan de lente!

Lekker bij gegrilde kip en roasted meat.​

202407162055_JVB_2716-Edit.jpg

100 bottles

2023/002 Biet

Deze respirit batch is gemaakt van de suikerbietrassen Banda en Yukon van landerijen uit de omgeving Maartensdijk. Tijdens het distilleren is de nadruk gelegd op het behoud van de karakteristieke aardse en zoete smaken en geuren van suikerbiet. De aandacht voor de verfijnde distillatie en de ruwe natuurlijke tonen geven deze  respirit een unieke, nostalgische ervaring.

Lekker bij zilte vis, oesters en bietensalade.

bottom of page